Com calmar l’ansietat amb la tornada de les vacances

Tristesa, manca de son, irritabilitat, ansietat i inquietud? La tornada a la feina i la fi de les vacances poden arribar-nos a provocar aquests símptomes. Coneguda com a depressió postvacacional, aquesta ansietat augmenta a nivells alts el nostre estrès a la feina.

Tot i això, hem d’adonar-nos que som molt afortunats de poder reprendre el nostre treball i no deixar que el retorn ens causi una actitud negativa per al nostre rendiment professional. Aquest símptoma es produeix davant la desconnexió del ritme de treball i sol presentar-se quan es reprenen les rutines habituals després d’un període d’absència i desconnexió provocant un constant rebuig i por al retorn de les activitats i obligacions laborals.

Segons els experts, la depressió postvacacional afecta el 35% de la població i sol durar entre 10 a 15 dies. A continuació et donem els millors consells per aconseguir minimitzar els símptomes d’aquesta depressió i no caure en quadres més aguts d’ansietat, per així millorar l’activitat professional i per tant, la qualitat de vida.

productive

5 consells per disminuir l’ansietat postvacacional

  1. Busca el costat positiu: és convenient que, uns dies abans de tornar a l’oficina, intentis adaptar les rutines habituals com els horaris o l’alimentació i cuidar el nostre estat d’ànim, veure-ho com una oportunitat molt bona.
  2. Durant la primera setmana surt a caminar, a menjar fora o busca un moment per desconnectar una mica de la feina. D’aquesta manera no trobaràs tant a faltar les vacances i et serà més fàcil tornar a la rutina de la feina sense forçar tant.
  3. Valora els teus caps de setmana: aprofita aquests dies per desconnectar, relaxar-te i consentir-te, una bona rutina laboral t’ajudarà a mantenir una mentalitat oberta i un rendiment molt més positiu.
  4. Durant el treball cerca moments per fixar-te en la teva respiració i fer exercicis de relaxació per al control de l’estrès i l’ansietat.
  5. Mou-te: no et quedis tot el temps assegut a l’escriptori davant d’un ordinador. Caminar, fer estiraments, fer una passejada curta o agafar la bicicleta et farà agafar aire i t’ajudarà a mantenir-te emocionalment més estable i a treure la tensió per tornar a un estat més tranquil.

Recorda que mantenir una ment positiva ens ajudarà en aquest període de tornada i se’ns farà molt més curt i menys pesat. La nostra ment és molt potent i la nostra perspectiva de veure les coses amb positivisme en la nostra vida farà que siguem capaços de gaudir del que ens agrada fer, mantenint una ment saludable així com una salut i equilibri emocional.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *