Beneficis del ioga 1

5 Beneficis del ioga que has de conèixer

Veus ioga per tot arreu? La raó és simple, s’ha convertit en l’activitat física de referència durant la pandèmia per la seva accessibilitat a tots els nivells, baixa necessitat de material i alts beneficis per a la salut. En el post d’avui t’expliquem tot el que has de saber abans de començar a practicar-ho!

Què és el ioga?

El ioga és un exercici mental i físic que remunta a l’antiguitat (400 D.C) amb origen a l’Índia. La paraula “Ioga” significa unió i es relaciona amb la unió del cos i la ment. Encara que hi ha moltes variants de Ioga, durant l’exercici de la meditació guiada, es treballa la respiració, la consciència i l’equilibri.

Beneficis del ioga 3

Quins són els seus beneficis?

Disminució de l’estrès

Encara que l’estrès té origen en el nostre cervell, les seves conseqüències afecten i s’estenen per tot l’organisme. Amb la pràctica del ioga, l’organisme entra en un estat de curació on s’activa el sistema nerviós simpàtic i s’allibera l’hormona de cortisol (respon per la sensació d’estrès) a través de les glàndules suprarenals. D’aquesta manera el nivell d’estrès es redueix significativament i alhora la ment s’enforteix per reduir l’impacte la pròxima vegada que es tinguin els símptomes. 

Reducció del dolor muscular

Gran part del dolor muscular apareix quan es porta una vida sedentària i el moviment físic és molt reduït. Els músculs es mostren fluixos i no són capaços de resistir tots els moviments provocant inflamació. A partir de les postures del ioga, tant de nivell inicial com avançat aconseguiràs enfortir els músculs generals com també els estabilitzadors i minimitzar el dolor.

Major control de la respiració

La respiració respon a tots els estats emocionals que puguis tenir. Quan estem en una situació desagradable i intentem gestionar-la de la millor manera, la respiració s’altera o s’entretalla, la qual cosa ens fa perdre el control. El ioga té com a objectiu obtenir la respiració natural completa, és a dir, que a partir d’un control de la respiració podràs afrontar les situacions complexes d’una manera més relaxada i conscient, ja que la teva respiració no es veurà limitada.

Beneficis del ioga 2

Increment de la flexibilitat

Tenir flexibilitat és tenir un avantatge en el desenvolupament de les activitats del dia a dia, sigui en una intensitat suau o ràpida. Les postures del ioga se centren en l’estirament dels músculs, incrementant l’agilitat de la persona i alhora ajudant a prevenir futures malalties. Els nivells de flexibilitat aniran augmentant a mesura que es progressa dins de la pràctica del ioga.

Desenvolupament de la consciència

La consciència significa comprendre, sentir o conèixer el que està passant a l’exterior però també a l’interior del nostre cos. Gràcies a la concentració i l’entrenament de les funcions de control mental aconsegueixes un major control del moment present. Aprens a parar-te a pensar i viure en el present, relativitzar el passat i a deixar de costat les preocupacions del futur.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *