fruites d'estiu 3

7 Fruites d’estiu i els seus beneficis

Les fruites constitueixen un pilar de la dieta Mediterrània, arxiconeguda pels seus beneficis en la salut i en la qualitat de vida. A l’estiu, el consum de fruita és molt recomanable sobretot per la seva capacitat d’hidratació, ja que moltes fruites contenen entre un 80% i un 91% d’aigua. Per això, hem decidit dedicar el post d’avui a seleccionar 7 fruites de temporada i explicar-te els seus beneficis.

1. Síndria: és una de les fruites que conté més aigua, concretament un 93% d’ella és H2O. El seu color vibrant ve d’un alt contingut en un pigment amb alta capacitat antioxidant anomenat licopé. Pots consumir-la sola o en combinació amb altres fruites en format còctel.

2. Meló: el seu agradable i dolç aroma amaga un gran potencial vitamínic. El meló és una fruita rica en Vitamina E, que actua de factor protector contra alguns càncers. A més, és una excel·lent opció per a aquells que prefereixin una alimentació baixa en calories perquè té poc contingut en sucre.

3. Mango: estimat a l’Índia, el mango és una explosió de micronutrients. Entre ells, destaquen les vitamines B, C i E. En el seu interior, també es troben uns altres micronutrients com la fibra, el magnesi o el potassi.

4. Raïm negre: la seva alta elaboració en l’àmbit nacional està associada amb la indústria vinícola, i és que aquest fruit no sols serveix per a fer vins sinó també té un gran benefici consumit de manera natural. El raïm negre és una font de potassi, que s’encarrega de regular el funcionament òptim dels músculs. La seva capacitat antioxidant prové dels polifenols i s’encarrega de limitar els radicals lliures i regenerar noves cèl·lules.

fruites d'estiu 1
5. Pinya: és una fruita molt consumida en origen en les parts tropicals del planeta. Amb la seva integració i elaboració en territori espanyol ha guanyat molta fama amb els consumidors. Entre els seus beneficis es troben les seves propietats diürètiques que afavoreixen la funció de l’aparell digestiu. Així mateix, en el seu interior alberga grans quantitats de vitamines A, B i C, a més de minerals com el iode o el potassi.

6. Nectarina i paraguaiana: aquestes dues fruites que comparteixen forma, sabor i os, són boníssimes per a la teva salut. A part d’estar delicioses, són una font de fibra i vitamina C, que contribueix a enfortir el sistema immunitari, com també potenciar l’absorció de ferro en el cos.

7. Poma: és una fruita molt arrelada al mediterrani i que es fa servir en diferents formes en la gastronomia nacional. Consumida en forma natural, el seu contingut en cisteïna la fa un excel·lent desintoxicant del fetge. També destaca per tenir fòsfor, ajudant al sistema cognitiu i millorant les funcions cerebrals.

fruites d'estiu 2

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *