cuidar cicatrius

5 Recomanacions per cuidar les cicatrius a l’estiu

Les ferides recentment cicatritzades necessiten un plus d’atenció i cura a l’estiu per desaparèixer i deixar la mínima marca. En el post d’avui et donem 5 recomanacions.

Protegeix-te del sol

Segons informes recents, les cicatrius que tenen menys de 18 mesos de formació, són més vulnerables als rajos UV. Amb l’impacte del sol la cicatriu augmenta el seu eritema i es pot hiperpigmentar. Per tant, hi ha dues vies de protecció, per una banda pots tapar-la amb una peça de roba o una bena, i per l’altre, has de fer servir protector solar igual o de més de 50 SPF.

Hidrata la zona

Amb la cicatrització la zona de la pell afectada pot perdre elasticitat amb el temps. Per això, és essencial mantenir la cicatriu hidratada el màxim temps possible. Les cremes han de ser de qualitat i tenir certs components com vitamines A i E com també que àcid hialurònic, que ajuda a reconstruir la pell.

Regula la freqüència de contacte amb l’aigua

Per fomentar la recuperació de la cicatriu és important no sobreexposar la zona amb aigua de forma contínua, com per exemple estar molta estona a la banyera, dutxa o piscina. D’aquesta forma evitaràs que la zona s’estovi i empitjori el procés de recuperació.

cuidar cicatrius 2

Vigila amb certs exercicis

Si practiques esports que exigeixen un alt grau de flexibilitat i estiraments, vigila que la cicatriu no estigui en la zona de molta flexió. Per evitar que la zona afectada s’estiri massa i pugui afectar el seu aspecte i recuperació, limita determinats exercicis i prova de fer uns d’alternatius.

Aplica massatges

Els massatges també són una via molt favorable d’aplanar la cicatriu i fer que la regeneració sigui més ràpida. Amb una freqüència diària de pocs minuts de massatge aconseguiràs millorar la cicatriu, augmentant la degradació del col·lagen restant.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *