habits mati

5 Hàbits matutins saludables

Els matins marquen l’inici del nostre dia i ens permeten posar-nos objectius i planificar totes les tasques a complir. En aquest moment tan crucial on tenim les piles ben carregades, és important adoptar uns hàbits saludables per tal que la resta del dia siguem productius. En el post d’avui trobaràs 5 hàbits saludables que podràs aplicar durant el teu matí per multiplicar la productivitat.

Aixeca’t aviat

Aquest és sens dubte l’hàbit que més t’ajudarà a multiplicar la teva productivitat, encara que és el més difícil de complir amb constància. No obstant això, hi ha diferents accions que faran aquesta tasca més fàcil. Per exemple, anar-te’n al llit més aviat, et donarà les hores de son suficients perquè puguis llevar-te d’una forma més natural i alineada amb el teu rellotge biològic. 

No miris el telèfon només aixecar-te

Et recomanem que quan et llevis no agafis el telèfon només aixecar-te, ja que això et farà perdre l’atenció i seràs més favorable a distreure’t. Per altra banda, en obrir el dispositiu mòbil voldràs revisar els mails, missatges i trucades que tinguis pendents, fent que la teva ment rebi un estímul negatiu i la teva motivació cap a tasques més beneficioses es perdi.

Fes exercici

Moure el cos durant el matí és una bona manera de començar el teu dia. Per un costat estires el cos i exercites la teva musculatura, i per l’altre, s’alliberen una sèrie d’hormones que et donen satisfacció i et fan sentir més realitzat amb tu mateix. Si busques un esport et recomanem el yoga, el running o el ciclisme que tan estimulant cos com ment.

habits matins

Esmorza bé

Com bé diuen, l’esmorzar és l’àpat més important del dia. Això es deu al fet que el cos rep tots els nutrients que necessita per funcionar de manera òptima. Encara que és cert que una part de nutrients es conserven del dia anterior, el nostre cos agraeix obtenir un plus d’energia per funcionar encara millor. Aquí és important prioritzar aliments naturals i poc processats que continguin carbohidrats, vitamines i fibra. 

hàbits matutins saludables

Planifica’t 

Un cop tinguis la ment operativa, és important planificar el dia i distribuir les tasques segons la seva prioritat i segons l’esforç que requereixen. No necessites més que un paper i un bolígraf per començar a planificar. Si finalment decideixes esprémer tot el suc de la planificació, hi han aplicacions molt avançades on pots configurar grups de tasques, automatitzar-les i generar recordatoris. 

Introduint aquestes 5 pautes a la teva rutina diària notaràs un canvi positiu en el teu cos i en el teu estat d’ànim, millorant així la manera d’iniciar la jornada.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *