5 Curiositats sobre el cor 2

5 Curiositats sobre el cor

Sabies que al llarg del dia el teu cor batega unes 115.000 vegades? En el post d’avui t’expliquem algunes dades i curiositats del cor, el múscul que ens dóna la vida.

El cor bombeja 5 litres de sang cada minut

El nostre cor és un dels músculs que està més en forma de l’organisme. Cada minut envia 5 litres de sang a tot el cos. A més, si es practica esport de manera freqüent, la quantitat de batecs pot augmentar fins a bombar vint litres de sang cada minut.

Quina és la seva grandària?

De manera aproximada el nostre cor té la mida d’un puny. El seu pes varia segons el sexe, en dones està al voltant dels 230-280 grams i en el cas dels homes entre els 280-340 grams. En un adult el cor mesura uns 12 centímetres de llarg i 9 d’ample.

5 Curiositats sobre el cor 1

Malalties cardíaques

Al voltant de 7 milions de persones moren a causa de malalties cardíaques cada any. Les malalties del cor i del sistema circulatori són molt comuns en edats avançades i en persones amb problemes de sobrepès, alcoholisme, tabaquisme, diabetis, etc. Des de les organitzacions sanitàries es creu que una dieta equilibrada, l’exercici i evitar hàbits com el tabaquisme podria reduir de manera notable el risc de malalties del cor.

El primer trasplantament?

El primer trasplantament de cor va tenir lloc a l’Hospital Groote Schuur a Ciutat del Cap (Sud-àfrica) el 3 de desembre de 1967. Christian Barnard va ser el cirurgià que va fer el trasplantament. Encara que l’operació va ser un èxit el pacient va morir 18 dies després per una pneumònia a causa del seu sistema immunològic que es trobava debilitat.

5 Curiositats sobre el cor 3

Quants quilòmetres recorre la nostra sang?

La xarxa que formen les artèries i venes del nostre organisme mesura uns 100.000 quilòmetres. Si posem aquesta distància en línia recta, podríem donar dues voltes al planeta.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *