5 curiositats del cervell humà 1

5 Curiositats del cervell humà

Entendre el cervell humà és tan complex com desxifrar la galàxia sencera. Està compost per més de 100.000 milions de neurones i consumeix el 20% d’oxigen del cos. Si vols conèixer més curiositats sobre el múscul més “potent” del cos, continua llegint!

El cervell no pot emmagatzemar els nutrients

La capacitat d’emmagatzematge d’energia del nostre cervell és molt volàtil. Per això, el subministrament d’oxigen i glucosa ha de ser molt elevat. Es calcula que el cervell gasta un 12% del torrent d’energia que passa pels nostres vasos sanguinis i un 20% de l’oxigen del nostre cos.

5 curiositats del cervell humà 2

Les neurones ens diuen el gust de les coses, no la llengua

Encara que les papil·les gustatives s’encarreguen d’analitzar els sabors, no som capaços de conèixer-los fins que les neurones encarregades d’això, puguin processar la informació.

La major part del cervell és grassa

Es coneix que el 60% del cervell és grassa. Per això els àcids grassos en omega 3 són tan importants per al cervell. Si deixem de consumir greixos “saludables” el cervell serà més propens a tenir un desgast accelerat.

5 curiositats del cervell humà 3

Quan dorms el teu cervell continua funcionant

Encara que estiguis adormit no significa que el teu cervell deixi de funcionar. De fet, l’activitat neuronal és més intensa quan dorms que quan estàs en estat en vigília. Mentre els teus òrgans descansen, el cervell tracta de destil·lar i absorbir la màxima informació del dia passat.

Les neurones són les heroïnes del cervell

El cervell crea noves neurones al llarg de la seva vida i aquest procés es diu Neurogènesi. L’esperança de cada neurona ronda els 70 dies. L’alimentació, l’edat, l’estil de vida i l’estrès són factors que influeixen en el seu procés de regeneració.

El cervell pot apagar-se amb un cop

L’os és l’única cosa que protegeix la fragilitat del cervell. Quan rebem un cop les cèl·lules de les parets del cervell es veuen afectades i es desestabilitza el flux de neurotransmissors. Aquest procés pot materialitzar a caure inconscient o si el cop és extremadament fort, pot produir la mort.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *