Habits per prevenir el dolor lumbar 2

3 Hàbits per prevenir el dolor lumbar

Sabies que 8 de cada 10 persones pateixen dolor lumbar en algun moment de la seva vida? La lumbàlgia és qualsevol molèstia que afecta la part més baixa de l’esquena i que fa referència al múscul esquelètic. Les causes d’aquest dolor poden venir de la manca d’exercici físic, estrès o una mala postura. En el post d’avui et volem ensenyar 3 rutines que t’ajudaran a prevenir la lumbàlgia.

Exercicis per enfortir la zona

La millor manera de començar a enfortir les teves lumbars és a partir de l’exercici físic. Recorda que els músculs de la part baixa de l’esquena pateixen molt per la pressió continua del tors i de les extremitats. Un exercici efectiu és el “gat i camell“. Es tracta d’arquejar la columna cap amunt flexionant el coll cap avall i després arquejar la columna cap avall estenent el coll cap amunt. Un altre exercici recomanat és: en la mateixa posició de gat, flexionant una extremitat superior i després una altra inferior del costat oposat. Per enfortir els músculs pots augmentar els temps de manteniment de la postura. Recorda que sempre has de demanar assessorament al personal sanitari perquè el tractament sigui l’indicat per al teu cas.

3 Habits per prevenir el dolor lumbar 1

Evitar males postures

El dolor lumbar sol aparèixer en situacions diàries on estem asseguts o dempeus però amb l’esquena encorbada ja sigui de manera inconscient o quan portem pes a sobre. Per evitar aquestes situacions quan estiguis assegut has de tractar d’adoptar una postura on els teus colzes, avantbraços i espatlles estiguin relaxats i en 90 graus amb l’esquena recta. També has de situar els dispositius digitals a l’alçada dels teus ulls per evitar encorbar-te. Quan estiguis dret, fes servir bosses ergonòmiques i que equilibrin el pes entre les dues espatlles. Així mateix, en situació d’aixecament de pesos, no encorbis massa l’esquena si no flexiona els genolls fins a arribar a l’alçada de l’objecte i després aixeca’l mantenint l’esquena recta.

3 Habits per prevenir el dolor lumbar 1

Respiració controlada

La manera en què respirem afecta directament al nostre estat mental i físic. La tècnica de la respiració controlada tracta d’inhalar i exhalar l’aire de manera conscient i amb un ritme definit. D’una banda, aquesta pràctica baixarà el nostre nivell d’estrès emocional, i de l’altra, ens ajudarà a destensar els músculs i estar més relaxats. Per al dolor lumbar pots fer servir la tècnica 4,7,2. Inspira durant 4 segons, reten-lo 7 segons i exhala en 2 segons. Fes-ho durant 5 minuts i notaràs la millora

3 Habits per prevenir el dolor lumbar 1

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *