cuidar la pell a l'estiu 4

10 Consells per cuidar la pell a l’estiu

Amb la pell no pots tornar enrere. Els factors externs com el sol provoquen danys en la pell que s’acumulen amb el temps i en molts casos poden ser irreversibles, com també augmenta el risc de patir malalties derivades com és el càncer. Per això, sabent que fa bon temps per a gaudir del sol, t’hem preparat 10 consells perquè puguis mantenir una pell sana tot l’estiu.

Fes servir protector solar: és potser l’element més primordial per fer front als danys que ocasionen els raigs del sol en la pell humana. Acostuma’t a portar-lo al damunt els mesos d’estiu i aplica’l abans de sortir de casa. Segons la teva pell tria un FPS més alt o més baix.

Tria bé les hores: recorda que la llum al migdia és més intensa i pot danyar en major grau la teva pell. Per això, planifica les hores d’exposició. Et recomanem que aprofitis els matins i les tardes, que és quan l’impacte del sol és més suau.

Hidrata’t: l’aigua és essencial perquè la pell es mantingui tersa i no es deshidrati. Crea una rutina de beure aigua i augmenta el seu consum durant les hores d’exposició directa. Existeixen milers d’Apps que et poden ajudar amb aquest hàbit.

cuidar la pell a l'estiu 1

Cobreix el cap: per tal d’evitar marejos i mal estar, cobreix el cap quan estiguis en ple sol o a la platja. El barret o la gorra són el teu millor aliat!

Tria la roba adequada: el truc no és posar-te com a menys roba és possible, sinó triar les peces adequades a cada moment. La roba és una barrera contra els raigs del sol i això evitarà que et cremis la pell. Si no vols passar calor tria peces folgades i de teles lleugeres com el lli.

Protegeix els ulls: igual que la pell, els ulls també reben un impacte negatiu del sol, així que no et deixis les ulleres, i recorda que les lents han de ser d’un material homologat i segur.

Evita l’alcohol: quan ingereixes alcohol, es desestabilitza l’equilibri del cos. La temperatura queda alterada igual que el teu organisme es deshidrata en el procés de la seva digestió. Aposta per les begudes sense alcohol i introdueix sucs naturals en la teva alimentació.

Vigila la teva pell: la pell com també la teva salut en general ha de ser supervisada periòdicament per un especialista. Fixa una data recurrent en la teva agenda per a fer una revisió de la pell per a detectar possibles patologies a temps.

cuidar la pell a l'estiu 3

Fes servir crema hidratant: després d’exposar-te al sol, has d’hidratar la teva pell. Encara que t’hagis aplicat crema de sol de manera adequada no significa que hagis de deixar de cuidar la teva pell després del sol. Per a ajudar amb la recuperació aplica crema hidratant per tot el cos i sobretot en les zones exposades.

Cuida la dieta: l’alimentació influeix moltíssim en l’estat de la pell. Elements com són els antioxidants són molt importants en una dieta perquè ajuden a combatre els radicals lliures i cuiden la renovació de la pell. Per a obtenir la dosi necessària introdueix fruites i verdures en el teu dia a dia.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *