diferencias celiaquia intolerancia y alergia gluten farmacia amado

Diferències entre celiaquia, intolerància i al·lèrgia al gluten

En els últims temps, sembla que gairebé tothom pateix algun tipus de problema o afectació relacionada amb el gluten, sigui intolerància o al·lèrgia però… quines són les diferències entre celiaquia, intolerància i al·lèrgia al gluten? De què estem parlant en cada cas?

La celiaquia és una malaltia de l’intestí que afecta a persones amb una genètica predisposada a això. Quan ingereixen aliments que en contenen, sofreixen una sèrie de reaccions inflamatòries que poden arribar a causar seriosos problemes en l’intestí prim.

Les persones que pateixen de celiaquia tenen problemes digestius i d’altres que no estan directament relacionats amb aquest.

En el grup dels primers, trobaríem la pèrdua de la gana, vòmits, pèrdua de pes, abdomen inflat…

Quan no es tracta de símptomes digestius, es pot patir retard en el creixement i desenvolupament, anèmia, cansament i úlceres de boca.

diferencias celiaquia intolerancia y alergia gluten farmacia amado

 

I la intolerància? En aquest cas, la persona viu una reacció directament causada per aquest aliment que conté gluten i pateixen problemes gastrointestinals, sense afectar al sistema immune ni causar dany als teixits.

El tipus de símptomes van des de mal de cap, formigueig a braços i cames, se senten inflades… I sempre es pateix en acabar de dinar com a efecte directe d’aliments ingerits amb gluten.

Finalment, sobre l’última classificació, parlar de l‘al·lèrgia al gluten. Es tracta d’una reacció del sistema immune (com la celiaquia) a aliments amb gluten només que en el cas de l’al·lèrgia no es destrueixen teixits. Se sofreixen nàusees, rampes, s’infla la boca, problemes respiratoris, erupcions, congestió…
Després d’aquestes explicacions, esperem que quedin una mica més clares les diferències entre celiaquia, intolerància i al·lèrgia al gluten.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *