Beneficis i consells de fer esport a l’hivern

Aixeca’t del sofà, mou-te i venç la mandra, surt a prendre l’aire i millor si és per practicar alguna mena d’esport! Practicar exercici a l’hivern té multitud de beneficis per a la nostra salut.

Alguns consells importants a l’hora de practicar esport a l’hivern són els següents:

  • Realitzar escalfaments i estiraments més llargs del normal, més o menys durant 10-15 minuts, ja que els músculs estan molt més contrets pel fred que en altres estacions de l’any.
  • Protegir les zones més sensibles del nostre cos, a la cara és recomanable aplicar un bon protector solar per evitar cremades que es puguin produir pel reflex del sol i pels llavis i nas, hidrata’ls amb freqüència.
  • Utilitzar roba adequada, l’ideal són 3 capes. La primera, una capa que absorbeix la suor. La segona, una peça tèrmica, per evitar passar fred. I finalment, la capa impermeable.
  • És important abrigar-se abans de sortir de casa. Però també abans i després de fer esport.
  • Realitzar un esmorzar complet i equilibrat.

SnowboardA l’hora de fer esport a l’hivern, realitzem una summa despesa de calories, augmentant un 30% el consum habitual. Això es produeix a causa de les baixes temperatures. El nostre cos ha de treballar més per aconseguir una temperatura interna adequada. I per si no fos poc, el nostre organisme ha d’activar els músculs per la rigidesa a la qual estan exposats a causa del fred.

Durant els mesos en els quals trobem les temperatures més baixes, el cor s’enforteix i reduïm la probabilitat de sofrir malalties cardiovasculars, és per això que és tan important mantenir el cos en forma i moviment també durant aquesta època.

En sortir a l’aire lliure a fer exercici estem en contacte directe amb el sol. Això ens aporta una gran dosi de vitamina D, que fa mantenir als ossos forts.

Amb l’esport no solament millorem la nostra activitat física, sinó també, el nostre estat d’ànim. Practicar esport comporta generar endorfines, l’hormona de la felicitat. Ens fa desconnectar i allunyar-nos de l’estrès de la vida diària. Ens ho podem arribar a passar molt bé, no solament amb els esports habituals, sinó amb l’esquí, l’snowboard o el trekking, dels quals només podem gaudir durant les èpoques de fred!

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *