como aumentar la memoria

7 tips per augmentar la memòria

La memòria moltes vegades ens juga males passades. Quan és l’aniversari de la nostra mare? On he deixat les claus del cotxe? Si la teva memòria et fa passar-ho malament, és hora de treballar en això! Avui us donem alguns consells per millorar la capacitat de record.

como aumentar la memoria

1. Menjar bé

Els aliments que mengem són fonamentals a l’hora d’exercitar la nostra memòria. Hem d‘incloure en la nostra dieta diària aliments rics en fòsfor (ou, peix blau, ametlles, iogurts…), potassi (alvocat, plàtan, taronja) i magnesi (soia, cereals integrals). Els vegetals són imprescindibles, així com els greixos saludables.

2. Fer exercici

La pràctica d’exercici ajuda a millorar l’oxigenació del cervell, el qual permet que treballi molt millor. Realitzar exercici amb regularitat de forma moderada, com caminar, és especialment beneficiós sobretot en els adults.

3. Dormir bé

És important descansar bé i dormir 8 hores diàries. D’aquesta manera el nostre cervell estarà perfectament descansat i podrà treballar de manera intensa.

4. Conrea el teu interès

Sense cap mena de dubte, recordem molt més les coses que ens interessen que les que no, oi? És important que treballem en coses que ens generin interès i si no és així relacionar-ho amb coses que siguin més amenes per així exercitar el cervell i mantenir-ho sempre alerta i en bona predisposició.

5. Practicar meditació

La meditació pot ajudar-nos a exercitar la part del cervell encarregada de l’atenció i de processar els estímuls sensorials externs. A més d’ajudar-nos a combatre l’estrès i l’ansietat.

6. Practicar l’escriptura

Escriure ajuda a recordar les coses. Podem escriure relats, experiències, un diari o fins i tot què ens falta a la nevera. I quan aquest escrit, llegir-ho en veu alta també ens ajudarà. Fins i tot és recomanable fer-nos amb una agenda i apuntar totes les cites, encàrrecs o compromisos diaris.

7. Beure amb moderació

L’alcohol mai ha estat bé, però si es tracta de conservar i alimentar la memòria molt menys. Solament cal veure com parla, es mou o reacciona una persona que va beguda. És important saber beure amb moderació.

És important tenir en constant funcionament el nostre cervell, d’aquesta manera exercitem la part cognitiva de l’encèlaf i millorem la capacitat de memòria.  Si vols millorar la capacitat de memòria, ja ho saps! Fes-te amb aquests hàbits en la teva rutina i la teva memòria no et jugarà males passades.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *